söndag 27 maj 2012

En söndag i ull, nej i maj, nej i ull, nej i maj...

 Först kardade vi fårull och tovade. Sedan fortsatte vi med ull från alpacka.
 Mmmmjukt. Vackert. Lättarbetat.
I motljus
 
 Slabbigt.



 Och så åt vi god soppa, gott bröd, god sallad och drack gott vin.
Och tårta....





tisdag 22 maj 2012

Mobil syjunta


I går var jag på mobil syjunta. Vi skickade sms till en mobiltelefon. I den finns en app som gör att man kan få en symaskin att brodera texten. Låter kanske lite fånigt, men vi hade kul. Ovanstående sms skickade jag en gång till dottern när hon hade ont i halsen.

Vi broderade för hand också, alla på en och samma stora linneduk. Också sms, som vi fått eller skickat. Jag funderade på "När kommer du hem?", men det blev "Har hittat en plats i solen".

Vill ni själva prova på, och befinner er i Halmstad på fredag, så är det mobil syjunta i Norre Katts Park då! Det är en del av Halmstadgillet och det ska hända en massa  kul i sta'n fram till och med söndag.

Framsteg


Den mjukaste stickningen växer. Till vänster övre delen av ett framstycke. Till höger en bit av ett bakstycke.

lördag 19 maj 2012

torsdag 10 maj 2012

Bort med avigsidorna


Jag fick en förfrågan om att visa upp lite bilder på flätor som ser likadana ut från båda håll. Men den enda bild jag har, där man ser båda sidorna samtidigt, är den här på Norah Gaughan's Here and There Cables.

 De andra ser bara ut som .... flätstickning ...



tisdag 1 maj 2012

Mjukaste stickningen


Silkegarn i tre olika varianter och färger från Natural Dye Studio. Jag har en bild i huvudet av slutresultatet, men det är långt ifrån säkert att det är där jag hamnar till slut. Jag stickar en bit, sätter garn på tråd, plockar upp på en annan sida och fortsätter där.

Vi får se.

Förresten så kan jag stryka en sak till från min lista.  Sjalen i Zauberball och strumpgarn är färdig, men inte överlämnad än, så bilderna får vänta.